na vrh

Profilne cevi

Teško je zamisliti savremenu građevinu i mnoge industrije bez metalnih proizvoda kao što su profilne cevi. Proizvodi se mnogo vrsta profilnih proizvoda: postoje različiti materijali i metode proizvodnje, oblici preseka i debljina zida. Asortiman i namena specijalizovanih profilnih cevi regulisani su određenim pravilima. Proučavajući njihove pozicije, možete mnogo brže razumeti čitavu raznolikost profila. Uz okrugle cevi, profilna cev se smatra jednim od najprodavanijih metalnih proizvoda. Ovi proizvodi nisu pogodni za cevovode za dovod vode ili druge slične namene, ali su se pokazali kao najbolji za izradu metalnih konstrukcija ili ramova. U građevinarstvu, kvadratni ili pravougaoni profili su ekonomičnija alternativa drvenim ili armirano-betonskim gredama.

Prodaja profilnih cevi Požarevac

Bez obzira na oblik poprečnog preseka, sve profilne cevi imaju sledeće prednosti.

Povećana snaga. Profilna cev u ramu izdržava isto opterećenje kao šipka slične veličine. Šuplji prostor unutar cevi ne utiče na čvrstoću strukture, ali značajno smanjuje njegovu cenu i težinu.

Mala težina. Nema potrebe za pravljenjem profila sa posebno debelim zidovima: čak i profilne cevi sa malom ili srednjom debljinom zida savršeno će izdržati opterećenje.

Jednostavan transport. Prilikom transporta, profilne cevi zauzimaju mnogo manje prostora od okruglog metala. Shodno tome, njihova isporuka će biti jeftinija.

Niska cena. Profilne cevi ne zahtevaju velike troškove proizvodnje, pa cene za ovu vrstu proizvoda ostaju prilično niske u odnosu na druge materijale.