PVC KOMARNICI

 • PVC komarnik između prozora i roletne
  PVC komarnik između prozora i roletne
 • PVC komarnik Prodaja i Proizvodnja Požarevac
  PVC komarnik Prodaja i Proizvodnja Požarevac

Komarnici postaju sve važniji i traženiji element stolarije gledano sa aspekta zaštite od neželjenih "gostiju", naravno, mislimo prvenstveno na komarce, a sprečavanjem ulaska komaraca sprečava se i ulazak drugih insekata i u  nekim slučajevima čak i glodara.

PVC komarnici su jedan od najboljih načina zaštite od ulaska komaraca u prostorije kroz prozore i balkonska vrata, a da pri tom prozori i vrata ne moraju biti zatvoreni. 

VRSTE PVC KOMARNIKA I POSTAVLJANJE

PVC komarnici se proizvode iz nekoliko elemenata, a mogu biti opremljeni mehanizmom za namotavanje i odmotavanje ili mogu biti na principu postavljanja lepljenjem pomoću čičak trake.

Oba sistema PVC komarnika imaju svoje prednosti i nedostatke, a najviše ih razlikuje mesto postavljanja.

Po mestu postavljanja komarnici mogu biti:

 • PVC komarnici za postavljanje spolja
 • PVC komarnici koji se postavljaju sa unutrašnje strane prostorija, odnosno prozorskog okna.

Najčešće prodavani PVC komarnici su uglavnom namenjeni za postavljanje sa spoljne strane prozorskog okvira, a u slučaju postojanja roletne, PVc komarnici ovog tipa se postavljaju između okvira PVC prozora i PVC roletne. Na ovaj način sva tri dela PVC stolarije mogu nesmetano funkcionisati, nezavisno jedan od drugog.

PVC komarnici sa mehanizmom za odmotavanje i namotavanje su najpraktičniji za postavljenje na prozorskim okvirima prostorija gde se prozori često otvaraju, dok se PVC komarnici sa čičak trakom uglavnom postavljaju na mestima gde ili nema prozora, ili su prozori otvoreni na duži period.

Cena PVC komarnika je svakako na strani komarnika sa čičak trakom, ali zbog svoje nepraktičnosti, kupci ih retko biraju u odnosu na komarnike sa mehanizmom za otvaranje.

 

Svetlost Produkt je uvek tu da svojim savetima pomogne u pravom izboru svih elemenata stolarije za vaš dom.

 • PVC komarnik sa čičak trakom
  PVC komarnik sa čičak trakom
 • PVC komarnik sa mehanizmom
  PVC komarnik sa mehanizmom